7 TIPP A BIZTONSÁGOS KARIKAGYŰRŰ VÁLASZTÁSÉRT

Amikor kiválasztjuk életünk legfontosabb ékszerét, a karikagyűrűt, akkor szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen. Ahhoz, hogy ne csalódjunk, ezt a 7 tippet érdemes megfogadni a biztonságos karikagyűrű választásért. Ha fontos számunkra az örökkévalóságot is szimbolizáló tartósságon kívül az egyediség, a prémium kivitelezés, a stílus és a minőség, akkor nem elégedhetünk meg bármilyen karikagyűrűvel. Az ékszerműves kezei […]

Amikor kiválasztjuk életünk legfontosabb ékszerét, a karikagyűrűt, akkor szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen. Ahhoz, hogy ne csalódjunk, ezt a 7 tippet érdemes megfogadni a biztonságos karikagyűrű választásért.

Ha fontos számunkra az örökkévalóságot is szimbolizáló tartósságon kívül az egyediség, a prémium kivitelezés, a stílus és a minőség, akkor nem elégedhetünk meg bármilyen karikagyűrűvel. Az ékszerműves kezei között összesimul művészet, kézművesség, szaktudás, szépérzék és inspiráció. Mindezek öltenek testet a karikagyűrűben is, ha a megfelelő helyről szerezzük be, ahol értenek az ékszerekhez, és számos tanáccsal szolgálva végigvezetik a párt a tökéletes karikagyűrűjük megtalálásában, amely érdemes arra, hogy a szerelmüket örökkön-örökké szimbolizálja.

1. MEGBÍZHATÓ ÜZLET

Nagyon fontos, hogy honnan vásároljuk meg a karikagyűrűket, hiszen ez meghatározza a velünk, vásárlókkal való bánásmódot, a segítségnyújtás lehetőségét, a minőségi ékszerekről való megbizonyosodást és persze a garanciákat is. Amikor kiválasztjuk életünk legfontosabb és talán legdrágább ékszerét, szeretnénk, ha különleges bánásmódban részesülnék, ha mindenki lesné a gondolatainkat és megérezné a vágyainkat. Szeretnénk, ha nem nekünk kellene böngészni a választékot, hanem bársonytálcán nyújtanák át azt a néhány kiválasztott karikagyűrűt, ami megfelel az ízlésünknek és könnyű lesz belőle választani. Szeretnénk, ha tökéletes minőséget kapnánk és bármilyen panaszunkkal, kérésünkkel bármikor az eladó felé fordulhatnánk, mert megfelelő garanciális megoldások állnak a rendelkezésünkre. Ha ilyen lehetőségeket keresünk, akkor érdemes megbízható üzletben vásárolni, amely hosszú évek óta üzemel, jószerivel frekventált helyen található, több márkával foglalkoznak és persze tanúsítványokkal rendelkeznek.

A Moni’s Jewelry Premium Brand Store ékszerbecsüse, Suta Mónika és csapata az Andrássy úttól néhány lépésre, a Bazilika környékének kulturális miliőjében várja exkluzív, kétszintes ékszerüzletében a különleges karikagyűrű minőséget kereső közönséget, méghozzá a Magyarországon egyedülálló karikagyűrű választékával.

2. HITELES DRÁGAKŐ

A gyémánt az egyik legnépszerűbb kőválasztás karikagyűrű esetén, de egyre népszerűbb a szivárvány összes színében pompázó zafír, a világoskék topáz, az indigókék iolit, a vörös gránát, az ólomkristály, a cirkónia vagy az ametiszt is.

A gyémánt tanúsítvány a gyémánt forgalmi engedélye, tartalmazza a legfontosabb jellemzőket. A tanúsítványt kiállíthatja maga az ékszerbolt, de nagyobb 0,2 ct feletti kövek esetén leginkább független nemzetközileg elismert drágakő laboratórium. Ilyen független drágakőszakértő Európában a szakma által nagyra becsült, HRD Antwerpen Institute of Gemmology. Amerikában a legismertebb drágakő meghatározó a GIA, Gemological Institute of America Inc. A gyémántok értékelésénél és tanúsításánál a gyémántok négy fő paraméterét ítélik meg. Ezek a csiszolás (cut), tömeg (carat), tisztaság (clarity) és szín (colour). E négy paraméternek jelentős befolyása van a gyémánt árára.

A tanúsítványban említve lehetnek további adatok a gyémánt méretéről, fluoreszcenciájáról, a gyémánt belső és külső zárványainak térképéről stb. Minden hivatalos tanúsítvány védjeggyel, dátummal és aláírással van ellátva. A vásárlóknak ez a tanúsítvány garantálja a gyémánt eredetiségét és minőségét.

A gyémántgyűrű ápolásáról ebben a cikkben tudhatunk meg többet.

A gyémántgyűrű örök érték, ezt kell tudnod a kiválasztásához.

3. EGYEDI LEHETŐSÉGEK

A házasulandó párok egyre inkább igénylik, hogy olyan egyedi legyen az eljegyzési gyűrűjük és a karikagyűrűjük, mint amilyen egyedi és megismételhetetlen a szerelmük. De hogyan lehet egyedi az eljegyzési gyűrű?

Legyen szó a keresztnevek vagy bármilyen szó belegravírozásáról a gyűrűkbe, vagy akár egy 3D látványtervvel készült gyűrűről, de egyediséget adhatunk az arany színének változtatásával, vagy egy kevésbé megszokott drágakővel. Ezen kívül egyre fontosabb a pároknak a társadalmilag tudatos és a környezetbarát vásárlás, ami az ékszereknél a felelős forrásból származó drágakövek (Forevermark gyémántok) előnyben részesítését, és a nemesfém újrafelhasználását jelenti.

Ma már egyre többen keresik a kézzel készült ékszereket a gépi sorozatgyártmányokkal szemben. Igénylik, hogy kifejezetten nekik, az ő ízlésüknek megfelelően készüljön el karikagyűrűjük, olyannak, amilyennek megálmodták. Az ékszerkészítés területén a kreatív kiteljesedést az jelenti, amikor az ötvösmester megálmodja, majd megtervezi a vásárlókhoz tökéletesen illő ékszereket, melyet különleges érzés viselni. Amikor a jegygyűrű viselőit meglebbenti az “Erre vágytunk!”, “Ez csak a mi szerelmünket fejezi ki!” érzés utánozhatatlan pillanata. Ehhez a pillanathoz nagyon fontos a vágyak mögött meglátni az embert, hiszen a dizájn középpontjában valójában az ember van. Ennek ellenére sokszor csak külső megjelenést értünk alatta, ám ennél jóval több. Olyan kreatív tervezési módszer, amelynek a középpontjában az ember valós igényei, vágyai, gondolatai, érzelmei állnak.

Suta Mónika, a Moni’s Jewelry Premium Brand Store ékszerbecsüse, tervezője a kifinomult elegancia jegyében hozza felszínre a házasulandó pár gondolatait, vágyait, érzéseit és a tervezés során csiszolja tökéletessé, hogy mindez egy különleges és egyedi ékszerben öltsön testet. Viselhetővé és a külvilág számára is érzékletessé teszi a jegyespár szerelmét, amelyet beleépíti egy különleges és az örökkévalóságot jelképező szimbólumba, a jegygyűrűbe. Mindezt stílusos köntösben.

4. GARANCIÁLIS FELTÉTELEK

Fontos, hogy mielőtt karikagyűrűt vásárolunk, bizonyosodjunk meg a garanciális feltételekről, vagyis arról, ha netán megsérülne a gyűrű, kiesne a drágakő, esetleg nem lenne jó a méret, vagy szeretnénk a jövőben tisztíttatni, akkor milyen lehetőségeink vannak rá.

A gyűrűnk örökre megőrzi kifogástalan küllemét, ha 2-3 évente visszavisszük egy apró, ám annál fontosabb generálra a gyémántgyűrűnket abba a szalonba, ahol vásároltuk. Ilyenkor precíziós műszerekkel átvizsgálják, ha sérülést látnak rajta, kijavítják, majd felpolírozzák, illetve szükség szerint akár az ötvözeten is javítanak. Mivel napi szinten hordjuk a gyűrűnket, apró karcolások keletkezhetnek rajta, illetve esetleg a gyémántot tartó fogak meglazulhatnak, éppen ezért érdemes szakértő kezeire bízni féltett kincsünket. Ők meg tudják állapítani, hogy milyen renoválási megoldás szükséges ahhoz, hogy apró javításokkal eredeti pompájában díszelegjen a gyémántgyűrű. A Moni’s 100% elégedettségi garanciát ad a náluk vásárolt gyémántgyűrűkre, amelyeket évente szintén garanciálisan tisztítanak is.

Tehát amennyiben szeretnénk gyűrűnk csillogását és makulátlan szépségét hosszú évtizedekig megőrizni, bízzuk a gondos ötvös szakemberekre.

5. A GYŰRŰTULAJDONSÁGOK ISMERETE

Amikor karikagyűrűt választunk, nem árt tudni néhány dolgot, amelyben segít a Karikagyűrű választási kisokosunk. Az ideális karikagyűrű tartós, időtálló anyagból készül és mutatós. A színválasztásban manapság szélesre tárult a lehetőségek kapuja, hiszen ha valaki arany karikagyűrűt szeretne, kedvére válogathat a különféle színárnyalatok között, legyen szó fehér, sárga, rozé arany, és ezek ötvözetéről. A Moni’s Jewelry Premium Brand Store-ban kapható Magyarország legnagyobb aranyszín választéka. A gyűrű formája lehet lapos, domború, esetleg enyhén domború vagy akár homorú, illetve ezek tetszetős variációja

Fontos szempont még a gyűrű anyagvastagsága, mert ha nem megfelelő, a rendszeres viseléstől nagyon hamar eldeformálódhat az ékszer, kényelmetlenné válik és nem túl esztétikus a megrongálódott karikagyűrű látványa sem. Ha túl vékony az anyag, az eldeformálódástól kieshetnek belőle a kövek vagy akár el is törhet. Válasszunk megfelelő vastagságú és tartós ékszert, hiszen ez jelképezi szerelmünk és összetartozásunk örökkévaló ígéretét, ne hagyjuk megrongálódni. Mivel a karikagyűrű választása során a pár mindkét tagja jelen van, így nem szükséges házilag, mindenféle trükkös módszerrel méretet venni a gyűrűsujjról. Bízzuk ezt a műveletet az ékszert készítő vagy beszerző szakemberre, aki a megfelelő anyagvastagság kiválasztásában is tud segíteni.

6. PRÉMIUM MÁRKÁK

A piacon számtalan márkából válogathatunk, ám érdemes olyan jegygyűrűt választani, ahol a készítő cég gyökere több évtizedre, vagy akár több évszázadra visszanyúlik. Az ilyen márkák szakemberei tapasztaltak, tökéletes munkát végeznek, örök garanciát nyújtanak, hiszen rendelkeznek azzal a tradícióval, amely az ékszerkészítést hitelesen megalapozza.

A Moni’s Jewelry Premium Brand Store éppen ezért kínálja a saját, népszerű Moni’s márkáján kívül egyszerre 4 világmárkát, amely Magyarországon egyedülálló, prémium választéknak számít: Niessing, Forevermark, Breuning, Saint Maurice.

7. SAJÁT ÉKSZERTERVEZÉS

Már a karosszékünkből is belehelyezkedhetünk a világ neves ékszertevezőinek székébe és megtervezhetünk magunknak bármilyen meseszép gyűrűt!

A Moni’s Jewelry Premium Brand Store karikagyűrű tervezőjével akár otthonról is letudhatjuk a karikagyűrű választást. Beállíthatunk számtalan formát, méretet, csiszolást, követ, anyagot, színt és egyszerre láthatjuk egymás mellett az általunk tervezett női és férfi karikagyűrűt. Ráadásul rá is tehetjük egy virtuális kézre, hogy még plasztikusabb legyen az élmény. És ha megvan életünk mesterműve, akkor könnyedén kimenthetjük PDF-be, és a rajta található kódszámmal bármikor megrendelhetjük.

Nem egyszerű a döntés

Látogasson el személyesen hozzánk, engedje hogy szakértőink segítsenek a választásban!
időpontfoglalás

További bejegyzések

Webshop
Időpontfoglalás
Kapcsolat
Brand Store Budapest
+3670 427 0053
1051 Budapest, Október 6 utca 6.
Hétfő–Szombat: 11:00–20:00 / Vasárnap: zárva
A Moni’s Jewelry – Balatonfüred
+36 70 674 6664
8230 Balatonfüred, Szent István tér 3.
Hétfő–Péntek 09:00–17:00 
Szombat - Vasárnap: zárva
Moni’s Diamond Boutique
+3670 775 8285
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3/B
(A Tagore sétány szomszédságában)
Csütörtök – Hétfő: 10:00–18:00
Kedd – Szerda: zárva
Webshop
Időpontfoglalás
Kapcsolat
Brand Store Budapest
1051 Budapest, Október 6 utca 6.
Hétfő–Szombat: 11:00–20:00
Vasárnap: zárva
A Moni’s Jewelry – Balatonfüred
8230 Balatonfüred, Szent István tér 3.
Hétfő – Péntek: 09:00–17:00
Szombat – Vasárnap: zárva
Moni’s Diamond Boutique
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3/B
(A Tagore sétány szomszédságában)
Csütörtök – Hétfő: 10:00–18:00
Kedd – Szerda: zárva
Szombatonként exkluzív fogadtatással várjuk Önt és szíve választottját Moni’s karikagyűrű moments eseményünkre, aminek keretei között meghozhatják az első közös döntést és megtervezhetik álmaik gyűrűpárját.

Ujj méretező

Adja meg adatait és néhány napon belül kézhez veheti

Hogyan válasszon tökéletes jegygyűrűt?

Összeszedtük az 5 legfontosabb szempontot!

starenvelopebookcalendar-fulldiamondmagnifiercrosschevron-downarrow-down