Gyűrűméret útmutató – hogyan mérd, hogyan tudd meg a párodét?

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Eljegyzéskor a tökéletes gyűrűméret eltalálása sokaknak problémát okoz, hiszen úgy kell kiválasztani az eljegyzési gyűrűt, hogy aki hordani fogja, nincs jelen és nem is szeretnénk, ha idő előtt megsejtené az eljegyzés tényét. Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet, milyen hasznos praktikák léteznek és mit ne tévesszünk semmiképp sem szem elől? Segítünk megválaszolni a kérdéseket.

Gyűrű méret útmutató - hogyan mérd, hogyan tudd meg a párodét

A lelkes férfiak számos módszerrel próbálkoznak, hogy észrevétlenül megszerezzék életük párjának gyűrűméretét. Vannak hasznos és kevésbé működő módszerek, amelyek alább olvashatóak.

A legtökéletesebb módszer: mintagyűrű

Mind közül az egyik leghasznosabb módszer a rendszeresen viselt gyűrűből való kiindulás. Amennyiben a vőlegény a gyűrűvásárlás helyszínére el tud hozni egy, a hölgy által hordott gyűrűt, amit jó esetben a gyűrűsujján hord, az a legtökéletesebb, ám legritkább fogatókönyv.

Hol hibázhatunk ennél a módszernél?

  • Nem a gyűrűsujjon viselt gyűrűt szerzünk be.
  • Olyan gyűrűt hozunk, amit nem is szokott viselni.

Az első esetben semmi gond, tökéletes kiindulópontot jelent egy másik ujjon hordott gyűrű is, ami alapján az ötvösmester vagy a szalon szakképzett gyűrűtanácsadója könnyűszerrel fel tudja mérni a gyűrűsujj méretét. A második esetben fontos tudnivalók rejtőzhetnek a háttérben, hogy vajon azért nem hordja a hölgy, mert nem tetszik neki, vagy mert már nem jó rá az adott gyűrű. Érdemes tehát olyan gyűrűt magunkkal vinni a jegygyűrű vásárlásra, amelyet bizton tudjuk, hogy rendszeresen visel a leendő menyasszony.

Milyen legyen a mintagyűrű?

A mintagyűrű lehet ezüst, bizsu, az ötvözet mindegy, a lényeg viszont, hogy ne legyen túl széles. Hogy miért? Mert az eljegyzési gyűrűk általában keskeny sínnel rendelkeznek és ha egy nagyon széles gyűrűt nézünk (pl. 8 mm), akkor abból nem lehet megfelelő következtetést levonni az eljegyzési gyűrű tökéletes méretére vonatkozóan.

Mi van, ha nem hord gyűrűt?

Vannak olyan hölgyek, akik nem szeretnek gyűrűt viselni az ujjukon egészen addig, amíg meg nem kapják egy szerelmi vallomás kíséretében életük egyetlen és legfontosabb gyűrűét. Ilyen esetben egy családtagot is beavathatunk, hogy segítsen beazonosítani a gyűrűméretet, vagy bevethetjük a további módszereket.

TOP 5 leggyakoribb gyűrűméret becslési módszer

1. Cérna

Ilyenkor egy cérnadarabot az ujj köré tekernek – így kapva meg az ujj kerületét -, majd egy mérőszalag vagy vonalzó segítségével le lehet mérni a mm-beli hosszat. Ez jelenti majd a gyűrűsujj hozzávetőleges kerületét. Ez a módszer célravezetőnek hangzik, mégsem az, hiszen ha egy lány ujjára cérnát kötnek, férfi legyen a talpán, aki kimagyarázza, hogy nem a lánykérés jár az eszében.Ezen kívül csak megközelítő értéket ad az ujj valós méretéről.

2. Családtag

Egy barátnő vagy női családtag jó eséllyel tud segíteni a leendő menyasszony számára megfelelő gyűrűméret megtalálásában, illetve ha nincs is pontos információja, úgy intézi, hogy észrevétlen megszerezze azt.

3. Alibi

Az eljegyzési gyűrű előtt jó ötlet meglepni párunkat egy kedves bizsuval, amit a nyaralás során együtt választotok ki, így egyrészt tanúja lehetsz a gyűrűválasztási menetnek, és nyaralás után, a gyűrűszalonba betérve magaddal is hozhatod a korábban vásárolt mintagyűrűt.

4. Kisujj
Ami egy férfi kisujjára felmegy, nagy eséllyel jó lesz a nő gyűrűsujjára.

5. Kézfogás

Mielőtt megérkezünk a szalonba, fogjuk meg a párunk kezét, és vessünk rá néhány észrevétlen pillantást, gondolatban méricskéljük a saját kezünkhöz, hogy nagyjából melyik ujjunk méretéhez hasonlít a gyűrűsujja

Gyűrűméret-segédlet

A cérnás-módszer esetében egy további adat birtokában egész megközelítő értéket kaphatunk kedvesünk gyűrűsujjának méretéről. Ehhez az alábbi 3 lépésre van szükség:

  1. Mérjük meg a kerületét (lásd. cérnás módszer)!
  2. Mérjük meg az átlót, vagyis a mintagyűrűnek mérjük meg az átmérőjét mm-ben pont középen azaz a gyűrű legszélesebb pontjánál.
  3. Most pedig azonosítsuk be a gyűrűméretet az alábbi táblázat alapján.
Gyűrű méret Kerület Átmérő
48 48 mm 15 mm
49 49 mm 15,2 mm
50 50 mm 15,5 mm
52 52 mm 16 mm
53 53 mm 16,5 mm
54 54 mm 17 mm
55 55 mm 17,3 mm
56 56 mm 17,5 mm
57 57 mm 17,8 mm
58 58 mm 18 mm
59 59 mm 18,5 mm
60 60 mm 19 mm
62 62 mm 19,5 mm
63 63 mm 20 mm
64 64 mm 20,3 mm
66 66 mm 20,7 mm
67 67 mm 20,9m m
68 68 mm 21 mm
69 69 mm 21,2 mm
70 70 mm 21,5 mm
71 71 mm 21,8 mm
72 72 mm 22 mm
73 73 mm 23 mm
74 74 mm 24 mm
75 75 mm 25 mm

Lássuk a lépéseket az alábbi ábrán is (forrás).

 

Mire figyeljünk, amire nem is gondolunk?

A gyűrűméret meghatározása, becslése legalább olyan bonyolult dolog, mint a cipőméreté, hiszen a kezek felépítése mindenkinél más és más. Sokszor az ízület egy osztó tényező, vagyis hogy vajon azon átmegy-e a gyűrű? Ebben az esetben az egyik népszerű módszer, amikor cérnával mérik le az ujj körméretét, nem célravezető, hiszen nem biztos, hogy átmegy a gyűrű az ízületen.

Ugyanúgy érdemes odafigyelni a hőmérsékletre is, hiszen meleg időben az ujjak bedagadhatnak, hideg időben pedig a szokásosnál vékonyabbak, tehát igyekezzünk rendszeresen viselt gyűrűt mintának vinni, vagy optimális hőmérsékleten méretet venni.

Jolly joker: az utólagos méretre állítás

Semmi gond, ha nem tudjuk elhozni a párunk által viselt gyűrűt, esetleg nem is visel gyűrűt, vagy nem tudjuk cérnával lemérni, de még a testvérét sem tudjuk meginterjúvolni. A rendelkezésre álló töredék információk, az átlag gyűrűméretek és a gyűrűtanácsadó tapasztalata alapján elkészülhet egy jól becsült méretű eljegyzési gyűrű, amely, ha mégsem pontos, a boldog menyasszonnyal kiegészülve utólag is a tökéletes méretre lehet igazítani. Szóval ezen ne aggódjunk. Amire viszont figyeljünk, hogy utólagos igazításra főként csak a legnépszerűbb eljegyzési gyűrűnek számító egyköves szolitergyűrűk esetében van lehetőség, amelyeknek viszonylag vékony a síne. A pavé köves, vagyis sok apró kővel kirakott gyűrűk esetében lekorlátozódik, hogy a szakember utólag mennyire tud hozzányúlni a mérethez.

Eljegyzésre készülsz?

Tekintsd meg eljegyzési gyűrű kínálatunkat, illetve tudd meg, hogy mi a jó eljegyzési gyűrű titka!

A Moni’s Premium Brand Store a prémium karikagyűrűk és jegygyűrűk képviselője Magyarországon, és a saját, Moni’s márkáján kívül olyan piacvezető márkákat kínál, mint a Forevermark, Salvini by Damiani Group, Niessing, Meister, Breuning, Saint Maurice.A Moni’s Jewelry Premium Brand Store ékszerbecsüse, Suta Mónika és csapata az Andrássy úttól néhány lépésre, a Bazilika környékének kulturális miliőjében várja exkluzív, kétszintes ékszerüzletében a különleges karikagyűrű és eljegyzési gyűrű minőséget kereső közönséget.


 

Érdekelnek az eljegyzési gyűrűkkel kapcsolatos cikkek? Akkor ezeket is ajánljuk:

MI A JÓ ELJEGYZÉSI GYŰRŰ TITKA? TALÁLD EL A PÁROD STÍLUSÁT!

MI TÖRTÉNIK AZ ELJEGYZÉS UTÁN? ÍGY KÉSZÜLJÜNK AZ ESKÜVŐRE.

ELJEGYZÉSI GYŰRŰ ÁTADÁS ÖTLETEK – ÍGY KÉRD MEG A PÁROD KEZÉT

GYÉMÁNT VAGY NEM GYÉMÁNT? ELJEGYZÉSI GYŰRŰ TRENDEK

MIT ÜZEN A GYÉMÁNT ELJEGYZÉSI GYŰRŰ?

 

 

2019. 06. 25.

Back