MONI’S GYŰRŰÁPOLÁS: MINDEN, AMIRE EGY GYÉMÁNTGYŰRŰ VÁGYIK

Életünk legbecsesebb ékszere az a gyémántgyűrű, amelyet térden állva nyújtanak át, emiatt féltjük, óvjuk, ápoljuk, persze nem mindegy, miként. A megfelelő ékszerápoláshoz érdemes néhány fontos tudnivalót szem előtt tartani, hogy gyűrűnk örökké csillogó és sértetlen maradjon. Suta Mónika, a Moni’s ékszerbecsüse avat be gyémántgyűrű ápolásának titkaiba. MITŐL KÜLÖNLEGES A GYÉMÁNTGYŰRŰ? A gyémánt a legértékesebb és […]

Életünk legbecsesebb ékszere az a gyémántgyűrű, amelyet térden állva nyújtanak át, emiatt féltjük, óvjuk, ápoljuk, persze nem mindegy, miként. A megfelelő ékszerápoláshoz érdemes néhány fontos tudnivalót szem előtt tartani, hogy gyűrűnk örökké csillogó és sértetlen maradjon. Suta Mónika, a Moni’s ékszerbecsüse avat be gyémántgyűrű ápolásának titkaiba.

MITŐL KÜLÖNLEGES A GYÉMÁNTGYŰRŰ?

A gyémánt a legértékesebb és legkeményebb drágakő a Földön, ezáltal az örökké szóló karikagyűrű tökéletes drágaköve is. Nem karcolódik, nem kopik, és gyémántgyűrűnk örökkön-örökké csillogni fog, persze csak akkor, ha gondosan ápoljuk. Átlátszósága és fénye tökéletes, fénytörése és színszórása a legmagasabb fokú.

„Az istenek könnycseppjei voltak, melyek a földre estek” – vallották az ókori görögök a gyémántról.

A gyémántok értékelésénél és tanúsításánál az alábbi négy fő paraméterét vizsgálják: színe/színtelensége (color), csiszolásának minősége, arányai (cut), tisztasága (clarity) és a gyémánt karát, súly (carat). Ezen paraméterek összessége határozza meg egy gyémánt árát, amelyről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

A drágakő szépségét, fényét és csodás színjátékát csiszolással érik el, éppen ezért az értékét nagyban befolyásolja a gyémántcsiszoló mester szakértelme, aki hónapokon keresztül tartó kemény munkával készíti el a szerelmes párok karikagyűrűjébe kerülő csodás köveket. Ez a világ egyik legtitkosabb, legprecízebb, ugyanakkor művészi szintű kézműves foglalkozása.

“Engem mindig is lenyűgözött, ahogy a tapasztalt ötvösmesterek tökéletes és precíz technikákkal képesek a gyémántok legjobb tulajdonságainak, örök és egyedi szépségét a felszínre hozni. A tökéletesre, egyedire csiszolt gyémánt szinte kiválasztja a viselőjét. Talán ez a legbensőbb oka, amiért én is beleszerettem az ékszertervezésbe” – mondja Suta Mónika.

CSILLOGÁS EGY ÉLETEN ÁT – ÍGY ÁPOLJUK GYÉMÁNTGYŰRŰNKET

Egy ápolt, modern nő sokat tesz azért, hogy szépségét kiemelje, amiért szeret pozitív visszajelzést kapni, a bókokhoz pedig nagyban hozzásegíthetnek a csodás ékszerek is, amelyeket visel. De csak abban az esetben, ha gondjukat viseli, hogy akár még évek múltán is ragyogó állapotban, viselésre és bókokra készen legyenek.

A gyémánt ápolása nem bonyolult, viszont körültekintést igénylő folyamat. Alaposan el kell távolítani a szennyeződést a felületükről, amely a kő keménysége miatt megoldható, illetve amennyiben ezt a nyitott foglalat lehetővé teszi. Ez a legfontosabb lépés hozzá, hogy a drágaköveink újra visszanyerjék kápráztató fényüket.

De lássuk, hogy milyen tanácsokkal látja el Suta Mónika a gyémántgyűrű tulajdonosokat, hogy ékszerük csodás állapotban maradjon.

HÁZI ÁPOLÁS KÖNNYEDÉN

A legegyszerűbb módszerhez, amellyel otthon ápolhatjuk a gyémántgyűrűt, nem kell más, mint egy puha sörtéjű fogkefe, meleg víz és szappan, vagy egy csepp kímélő mosogatószer. A tennivalónk csupán annyi, hogy a fogkefébe lágyan beledörzsöljük a szappant vagy a mosogatószert, meleg vízsugár alá tartjuk, majd alaposan körbemossuk vele a gyémántgyűrűt, ügyelve a kis közökre is, ahova belemehetett a piszok viselés közben. Ha úgy véljük, hogy gondosan átsikáltuk, tartsuk meleg folyóvíz alá, majd nem túl meleg levegőjű hajszárítóval azonnal fújjuk le róla a vizet és szárítsuk meg. Arra különösen ügyeljünk, hogy ne hevüljön fel a gyűrű.

PROFESSZIONÁLIS ÁPOLÁS HÁZILAG

Amennyiben körültekintőbben és modern technológia segítségével szeretnénk pazar állapotban tartani gyémántgyűrűnket, vásárolhatunk ultrahangos tisztítógépet is. Mindössze annyit kell tennünk, hogy feltöltjük meleg vízzel, felfogatjuk a gyűrűt egy kapocsra és bekapcsoljuk a gépet. A működése során a szennyeződéseket nem vegyszer, hanem ultrahang segítségével távolítjuk el. Az ultrahangos tisztítás nagy frekvenciájú (jellemző frekvencia: 20–400 kHz ) hanghullámokat használ vizes vagy szerves oldatban kemény felületek szennyeződéseinek mechanikus eltávolítására. Ahogy végzett a gép, az előbbiekben is leírt hajszárítós módszerrel fújjuk szárazra, a végeredmény pedig lenyűgöző. Az apró – kézzel és más eszközzel megközelíthetetlen helyeken – is csodákat művel, eltünteti a legmakacsabb szennyeződéseket is.

SZAKÉRTŐI KARBANTARTÁS

A legkörültekintőbben akkor járunk el, ha 2-3 évente visszavisszük egy apró, ám annál fontosabb generálra a gyémántgyűrűnket abba a szalonba, ahol vásároltuk. Ilyenkor precíziós műszerekkel átvizsgálják, ha sérülést látnak rajta, kijavítják, majd felpolírozzák, illetve szükség szerint akár az ötvözeten is javítanak. Mivel napi szinten hordjuk a gyűrűnket, apró karcolások keletkezhetnek rajta, illetve esetleg a gyémántot tartó fogak meglazulhatnak, éppen ezért érdemes szakértő kezeire bízni féltett kincsünket. Ők meg tudják állapítani, hogy milyen renoválási megoldás szükséges ahhoz, hogy apró javításokkal eredeti pompájában díszelegjen a gyémántgyűrű. A Moni’s 100% elégedettségi garanciát ad a náluk vásárolt gyémántgyűrűkre, amelyeket évente szintén garanciálisan tisztítanak is.

Tehát amennyiben szeretnénk gyűrűnk csillogását és makulátlan szépségét hosszú évtizedekig megőrizni, bízzuk a gondos ötvös szakemberekre. Suta Mónika csapata professzionális és teljeskörű gyűrűszolgáltatást nyújt.

4 TENNIVALÓ, AMIVEL MEGÓVHATJUK GYÉMÁNTGYŰRŰNK ÁLLAPOTÁT

Suta Mónika további 4 hasznos tanáccsal is ellát bennünket, hogy ékszerünk abban a makulátlan állapotban őrizze az ajándékozás pillanatát, mint amikor az ujjunkra húzták.

1. “Figyeljünk oda a tárolásra, hogy elkerüljük a karcolódást!”

Hiába volt életünk legfontosabb és legbecsesebb pillanata, amikor párunk egy csodás gyémántgyűrűvel megkérte a kezünket, ha a felhúzás után elfelejtünk foglalkozni az ékszerrel. Amennyiben sokáig meg szeretnénk őrizni az ékszer eredeti állapotát, egy hozzá méltó külön ékszertartóban tároljuk, ne suvasszuk be a többi közé. Sokszor ugyanis az ömlesztett tárolásnál egyik-másik ékszer alaposan össze tudja karcolni a többit, a gyémántgyűrűnknek pedig jobb sorsot szánunk, ugye? Móni azt javasolja, hogy vagy az eredeti dobozban tároljuk a

2. “Vegyük le takarításnál!“

A legjobb módja gyémántgyűrűnk épségének és ragyogásának megőrzésének, ha levesszük ezt a nívós ékszert, amikor takarítunk. Persze nemcsak akkor kerülhet gyűrűnk kapcsolatba takarítószerrel, hanem akkor is, ha gyorsan el szeretnénk távolítani a gyűrűnkre került koszt, de sajnos előfordulhat, hogy az otthon lévő, konyhai takarítószer lényegesen nagyobb kárt okoz, mint hasznot. Ugyanez a helyzet a különféle krémek használatával is, így ha nem muszáj, ne legyen az ujjunkon a gyémántgyűrűnk a kézkrém használatakor. Tehát, ha krémezünk vagy takarítunk, érdemes gyűrű nélkül tenni, valamint ezeket az anyagokat jobb minden esetben távol tartani a gyémántgyűrűnktől.

Ha mégis vegyszer vagy krém került a gyűrűre, alaposan mossuk le meleg vízben és töröljük át puha kendővel.

3. “Ne fújjunk rá a parfümünkből!”

A parfüm is egyfajta kemikália, amely kárt tehet az ékszerben. Amíg azonban sokak számára természetes, hogy nem takarítanak gyűrűvel az ujjukon vagy karkötővel a csuklójukon, a parfümhasználatra csak kevesen figyelnek oda. Pedig, ahogyan az előbbiek, úgy a parfümök is olyan kemikáliákat tartalmaznak, amelyek hosszabb távon károsíthatják, illetve elszínezhetik az ékszereket. Arról persze szó sincs, hogy ne fújjunk magunkra parfümöt, egyszerűen csak arra kell odafigyelni, hogy ne közvetlenül az ékszerre juttassuk az illatot.

4. “Ne viseljünk gyémántgyűrűt sportolás közben!”

Ez javasolt mindenfajta edzésnél, főként súlyzósnál, hiszen a különféle súlyok könnyedén kárt tehetnek bennük, így elég egy rossz mozdulat, és máris javításra szorul a féltett dísz. Illetve érdemes levenni a gyémántgyűrűnket, ha csobbanni támad kedvünk, mert a legtöbb ékszer nem viseli túl jól, ha klóros medencében is hordjuk, csakúgy, ahogy a sós tengervíz, az izzadtság vagy épp a termálfürdők vize sincs jó hatással az állapotukra.

A MONI’S MISSZIÓJA, HOGY MEGÁLMODJA SZÁMUNKRA A TÖKÉLETES ÉKSZERT

“A szakértelem, a kreativitás és a hagyománytisztelet áthatja a minőségi ékszerek auráját és a tökéletesre, egyedire csiszolt gyémánt szinte kiválasztja a viselőjét. Talán ez a legbensőbb oka, amiért én is beleszerettem az ékszertervezésbe ” – jegyzi meg áhítattal Suta Mónika, a Moni’s Premium Brand Store ékszerbecsüse.

Suta Mónika és csapata az Andrássy úttól néhány lépésre, a Bazilika környékének kulturális miliőjében várja exkluzív, kétszintes ékszerüzletében a különleges karikagyűrű minőséget kereső közönséget. A Moni’s Premium Brand Store a méltán népszerű Moni’s márkáján kívül egyszerre 6 világmárka csodás ékszereit kínálja, amely Magyarországon egyedülálló, prémium választéknak számít: Forevermark, Salvini by Damiani Group, Niessing, Meister, Breuning, Saint Maurice. Ráadásul már a karosszékünkből is belehelyezkedhetünk a világ neves ékszertervezőinek székébe, hiszen a Moni’s Jewellery Premium Brand Store karikagyűrű tervezőjével akár otthonról megtervezhetünk magunknak bármilyen meseszép gyűrűt.

A Moni’s szalonjában vásárolt gyűrűt exkluzív díszdobozban adják át, minőségi tanúsítványt is kapnak a vásárlók, továbbá külön Certificate jár a gyémántokhoz, valamint az egész csomaghoz egy elegáns ékszertisztító kendőt is ajándékba adnak.

Ebben a cikkben alaposan megismerhetjük a márkákat és a Monis hitvallását, alább pedig egy infógrafikás segítséget találunk a gyémántgyűrű ápolásához.

ŐRIZZÜK A GYÉMÁNT “TÜZÉT”

A teljesen tiszta, átlátszó gyémánt a fény teljes színskáláját különböző színekre bontja és tükrözi vissza, ezt hívják csodás metaforával a “gyémánt tüzének”. A gyémánt, mint alapanyag egyedülálló törésmutatóval rendelkezik, amit megfelelő csiszolással, egy szinte tökéletesen fényvisszaverő briliánssá alakíthatjuk ki. A modern csiszolási technika során 57 oldallapocskát (fazettát) csiszolnak a gyémánt felületébe. A briliáns csiszolási forma biztosítja, hogy a gyémántra eső fénysugarak a gyémánt belsejében a fazettákon körbetükröződve, visszaverődhessenek, és így a legragyogóbb gyémántfény jöhessen létre. Majd az ékszerműves kezében precíziós ötvösmunka során művészi ékszerkompozíció jön létre. Ahogy látjuk, csodásan komplex folyamat járul hozzá, hogy a drágakő méltón ragyogjon az ujjunkon.

Egy gyémántgyűrű tehát kápráztató jelenség egy nő kezén, éppen ezért nagyon körültekintően érdemes bánni vele, hogy életre szóló ékesség maradjon. Amennyiben a Moni’s szalonjában vásároltunk a gyűrűnket, akkor érdemes 2-3 évenként visszahozni egy teljeskörű ápolásra. Ezen az alkalmon átvizsgálják az ékszer felületét, políroznak rajta, kijavítják az esetleges sérüléseket, kisimítják a karcolásokat, prémium eszközökkel áttisztítják a gyémántgyűrűt és tökéletes állapotban húzhatjuk vissza az ujjunkra életünk legfontosabb ékszerét.

Nem egyszerű a döntés

Látogasson el személyesen hozzánk, engedje hogy szakértőink segítsenek a választásban!
időpontfoglalás

További bejegyzések

Webshop
Időpontfoglalás
Kapcsolat
Brand Store Budapest
+3670 427 0053
1051 Budapest, Október 6 utca 6.
Hétfő–Szombat: 11:00–20:00 / Vasárnap: zárva
A Moni’s Jewelry – Balatonfüred
+36 70 674 6664
8230 Balatonfüred, Szent István tér 3.
Hétfő–Péntek 09:00–17:00 
Szombat - Vasárnap: zárva
Moni’s Diamond Boutique
+3670 775 8285
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3/B
(A Tagore sétány szomszédságában)
Csütörtök – Hétfő: 10:00–18:00
Kedd – Szerda: zárva
Webshop
Időpontfoglalás
Kapcsolat
Brand Store Budapest
1051 Budapest, Október 6 utca 6.
Hétfő–Szombat: 11:00–20:00
Vasárnap: zárva
A Moni’s Jewelry – Balatonfüred
8230 Balatonfüred, Szent István tér 3.
Hétfő – Péntek: 09:00–17:00
Szombat – Vasárnap: zárva
Moni’s Diamond Boutique
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3/B
(A Tagore sétány szomszédságában)
Csütörtök – Hétfő: 10:00–18:00
Kedd – Szerda: zárva
Szombatonként exkluzív fogadtatással várjuk Önt és szíve választottját Moni’s karikagyűrű moments eseményünkre, aminek keretei között meghozhatják az első közös döntést és megtervezhetik álmaik gyűrűpárját.

Ujj méretező

Adja meg adatait és néhány napon belül kézhez veheti

Hogyan válasszon tökéletes jegygyűrűt?

Összeszedtük az 5 legfontosabb szempontot!

starenvelopebookcalendar-fulldiamondmagnifiercrosschevron-downarrow-down