Kedvencek

Kosár
Kedvenc Termékek
Kosár
Kedvencek

Fő gyémánt csiszolási típusok

Fő gyémánt csiszolási típusok

FŐ GYÉMÁNT CSISZOLÁSI TÍPUSOK A csiszolás során a gyémánt felfedi természetes rejtett szépségeit, tüzét, színszórását, - valamint kialakul formája és aránya.  Legkedveltebb formák a „kerek” vagy „briliáns” („Brilliant”), „négyzet” („Princess”), „hegyes ovális” („Marquise”), „ovális” („Oval”), „körte” („Pear”), „szív” („Heart”) és „smaragd” („Emerald”). Emellett úgynevezett fantázia csiszolások is léteznek, melyeket általában gyengébb minőségű gyémántok esetében vagy különleges sajátosságok miatt alakítanak ki. „Kerek” vagy…

FŐ GYÉMÁNT CSISZOLÁSI TÍPUSOK

A csiszolás során a gyémánt felfedi természetes rejtett szépségeit, tüzét, színszórását, – valamint kialakul formája és aránya. 

Legkedveltebb formák a „kerek” vagy „briliáns” („Brilliant”), „négyzet” („Princess”), „hegyes ovális” („Marquise”), „ovális” („Oval”), „körte” („Pear”), „szív” („Heart”) és „smaragd” („Emerald”). Emellett úgynevezett fantázia csiszolások is léteznek, melyeket általában gyengébb minőségű gyémántok esetében vagy különleges sajátosságok miatt alakítanak ki.

  • „Kerek” vagy „briliáns” („Brilliant”)

A legnépszerűbb forma.

Kifinomult, 57 lapra csiszolt, ideális esetben teljesen szimmetrikus alak. 

Különlegessége az intenzív csillogás és az ikonikus apró szivárványok, amik a fény hatására képződnek a kőben. 

  • „Négyzet” („Princess”)

Az egyik legnépszerűbb forma a hölgyek körében. A „Princess” csiszolású gyémánt oldalai 90 fokos szöget zárnak be, felülről nézve szabályos négyzetet mutatva. Kivételes tűzzel és csillogással rendelkező gyémánt.

  • „Smaragd” („Emerald”

Téglalap alakú, lépcsőzetes csiszolású forma. 

Különlegessége, hogy a párhuzamos csiszolás révén fényvisszaverése erőteljesebb, mely megragadja 

a tekintetet és kiemeli a kő természetes tisztaságát és színét. 

  • „Ovális” („Oval”)

Rendkívül elegáns forma. Érdekessége, hogy hosszúkás csiszolása révén a kő maga nagyobbnak tűnik, viselője ujját hosszabbnak mutatja.

  • „Körte” („Pear”)

A „brilliáns” és a „Marquise” csiszolás lenyűgöző ötvözete, alakja könnycseppre hasonlít. Csiszolása és formája egyedi fényjátékot ötvöz a kőben.

  • „Szív” („Heart”)

Egyedi ritkasága miatt.

A leghíresebb egy 45,5 karátos kék gyémánt, felülmúlhatatlanul ritka drágakő, a Hope-gyémánt.

TOVÁBBI CIKKEK

hu_HU