Kedvencek

Kosár
Kedvenc Termékek
Kosár
Kedvencek

ELJEGYZÉSI GYŰRŰ ÁTADÁS ÖTLETEK – ÍGY KÉRD MEG A PÁROD KEZÉT

ELJEGYZÉSI GYŰRŰ ÁTADÁS ÖTLETEK – ÍGY KÉRD MEG A PÁROD KEZÉT

Az eljegyzés gyűrű átadás legkedveltebb időszaka a szeretet ünnepe, vagyis a karácsony. Ilyenkor ünnepbe öltöztetjük a lelkünket, így még könnyebb magasztos hangulatba kerülni, tehát tökéletes alkalom ahhoz, hogy megérjük szívünk választottját, legyen a feleségünk. Ehhez nyújtunk most néhány ötletet, miként adhatod át az eljegyzési gyűrűt. A LÁNYKÉRÉS LEGFONTOSABB KELLÉKE: AZ ELJEGYZÉSI GYŰRŰ Ahány kultúra és…

Az eljegyzés gyűrű átadás legkedveltebb időszaka a szeretet ünnepe, vagyis a karácsony. Ilyenkor ünnepbe öltöztetjük a lelkünket, így még könnyebb magasztos hangulatba kerülni, tehát tökéletes alkalom ahhoz, hogy megérjük szívünk választottját, legyen a feleségünk. Ehhez nyújtunk most néhány ötletet, miként adhatod át az eljegyzési gyűrűt.

A LÁNYKÉRÉS LEGFONTOSABB KELLÉKE: AZ ELJEGYZÉSI GYŰRŰ

Ahány kultúra és ahány leendő vőlegény, igazából annyiféle lánykérési szokás, ám mindenesetre a legtöbb lánykérés manapság az eljegyzési gyűrűvel történik, amely általában egyköves gyűrű, amelyet egy csodaszép kő ékesít. A gyémánt az egyik legnépszerűbb kőválasztás eljegyzési gyűrű és karikagyűrű esetén, de egyre népszerűbb a szivárvány összes színében pompázó zafír, a világoskék topáz, az indigókék iolit, a vörös gránát, az ólomkristály, a cirkónia vagy az ametiszt is.

A világ egyik legnagyobb eljegyzési gyűrű szaküzlete, az amerikai Robbins Bros. számára készített felmérésből a következők derülnek ki

A nők 25%-a fontosabbnak tartja magát az eljegyzést, mint az esküvőt.

A közösségi média a felmérések szerint biztos út a felsüléshez. Az összes megkérdezett elutasítana egy lánykérést, ami közösségi felületén történne. Még akkor sem mondana igent, ha rögtön utána személyesen is megtörténne a dolog.

Az amerikai felmérés résztvevői között a nők 37 százaléka úgy nyilatkozott, hogy nem okozna neki problémát átvenni a kezdeményezést a férfitól.

A válaszadó férfiak nagy többsége a hölgy apjától kérné ki a lánya kezét először.

A megkérdezettek harmada megosztaná a nagy eseményt a világhálón.

A nők fele inkább szeretne egy értékes eljegyzési gyűrűt, és másodrangúak az eljegyzés körülményei.

A legtöbben a klasszikus, térdeplős lánykérést tartják a legjobb megoldásnak.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásához ebben a cikkünkben találsz segítséget, viszont ha már megvásároltad életed legfontosabb ékszerét, nincs más hátra, mint átadni. Néhány ötlettel szeretnénk segíteni ezt a lépést, hogy az eljegyzés pillanata csodás élmény, megható meglepetés, és örök élmény legyen.

ÉKSZERDOBOZ A FÁN

Egy csodaszép, apró ékszerdoboz méltó dísze lehet a karácsonyi dekorációban pompázó fenyőfának. A kedvesed jobbára a fa alatt fogja keresni az ajándékát, ahol szépen sorakoznak a kicsomagolásra váró meglepetések. Kivéve egy. A legfontosabb. Az nem a többi apróság mellett sorakozik, hanem a karácsonyfa egyik ágán méltóságteljesen várakozik. Az ajándékozás pillanata remek alkalom, hogy megvalljuk életünk szerelmének, hogy mennyire fontos számunkra és örökre őt választjuk. A megfelelő pillanatban, pedig leakasztjuk a legfontosabb dobozkát a fáról, és térdre ereszkedve feltesszük a nagy kérdést.

ÉKSZERDÍSZ

A fenti ötlet egy átdolgozott változata, amikor a jegygyűrű nem ékszerdobozban, hanem teljes valójában ékesíti a karácsonyfát. A pompázatos díszek közül kiragyog, ahogy a karácsonyi fények visszatükröződnek a drágakövön. Érdemes egy vékony szalagot kötni a gyűrűre és úgy akasztani fel az egyik ágra, jobbára olyan helyre, ahol a leendő menyasszony nem veszi észre a nagy pillanatig.

SÜTEMÉNYES MEGLEPETÉS

Klasszikus meglepetés, amikor egy süteménybúra alá, vagy magában a süteményben van elrejtve az eljegyzési gyűrű. Nagyon vigyázzunk, ne süssük bele semmiképpen, hanem utólag helyezzük ízlésesen a kívánt desszert mellé vagy desszertbe. Azért, hogy megelőzzük azt, hogy kedvesünk ráharapjon, esetleg összetúrja a süteményt, az a legjobb, ha a csodásan megkomponált sütemény díszeként a tetejére helyezzük.

FAGYÖNGY

A fagyöngy a téli románc elengedhetetlen kelléke. Csókot lehelni a szeretett személy ajkára a fagyöngy alatt: egy pecsét, az örökké tartó szerelem pecsétje. Tehát tökéletes alkalmas megoldás a lánykéréshez.

A történészek szerint a fagyöngy és a csók közötti kapcsolat egy ősi, északi mitológiából ered. A legenda szerint Baldurral, a fény és tisztaság istenével egy ellenség nyila végzett a csatában. Baldur édesanyja, Frigg, a házasság és szerelem istennője a saját könnycseppjeit a halálos nyílvesszőre kente, mire a könnyek fehér bogyókká változtak. Az istennő ezeket a bogyókat Baldur sebére rakta, ezzel visszahozta fiát az életbe. Örömében az istennő megáldotta a fagyöngyöt. Valamint azt mondta, hogy aki alááll, lehetőséget kap, hogy a szeretetéről egy csókkal tanúbizonyságot tegyen. Ma már úgy tartják, hogy aki csókot vált a fagyöngy alatt, annak a szerelme örökké tart.

KOCCINTSUNK!

Szintén klasszikus és nagyon ünnepi megoldás, ha az eljegyzési gyűrű átadás valójában egy kristályüveg formájában történik és koccintással pecsételődik meg. A vacsorához vagy vacsora után felszolgált pezsgő vagy bor még selymesebb, ha eljegyzési gyűrű ízesíti. A pohár átadásának pillanatában már gondoskodj róla, hogy a kristálypohárba kerüljön a gyűrű, de ne áztasd órákig benne a nagy pillanat előtt.

HÓLEPTE VALLOMÁS

Amennyiben szerencséd van az időjárással, csodaszép hólepte tájra ébredtek karácsonykor. Ha van egy kedvenc parkotok, vagy terasz, kert, de bármilyen kültéri helyszín megteszi, akkor tökéletes helyszínéül szolgálhat a lánykérésnek. Előző nap mérd fel a helyszínt, illetve aznap akár készítsd elő, ha valami különleges dekorációval szolgálnál, hogy mire megérkezik szíved hölgye, elakadjon a lélegzete az egésztől.

LÁNYKÉRŐ FELIRAT

A “Hozzám jössz feleségül?” felirat minden felületen és megoldásban csodaszépen és meghatóan mutat. Felírhatod a zúzmarás ablakra, kirakhatod díszekből, leírhatod a hólepte földre, vagy éppen az égősorral kiírt kérdéssel is meglepheted a kedvesedet. Hidd el, mindegy melyik megoldást választod, garantáltan felejthetetlen és meglepő pillanat lesz.

KREATÍV ELJEGYZÉSI GYŰRŰ ÁTADÁS ÖTLETEK

Persze a fantázia bátran szárnyalhat, és különféle megoldásokban ölthet testet. Karácsonyi fényekből is kirakhatod a nagy kérdést, szerenádot adhatsz kedvesed erkélye alatt, egy lovasszánon nyújtod át a gyűrűt, esetleg egy karácsonyi képeslapi fotózáson írod ki a háttérbe. A korcsolyapályán is megkérheted mindenki szeme láttára és füle hallatára, vagy a karácsonyi vásár forgatagában, netán a wellness pihenés alatt. Bármilyen megoldást is válassz, a lényeg, hogy szavaiddal és jelenléteddel tedd meghitté és bensőségessé a pillanatot.

MÁSOKKAL HOGYAN TÖRTÉNT AZ ÜNNEPI ELJEGYZÉS?

“New Yorkba utaztunk, hogy megnézzük a Radio City Christmas show-t és a Rockefeller center karácsonyfáját. Úgy döntöttünk, hazafelé sétálni fogunk, és mikor a Bryant Parkba értünk, egy utcazenész épp gitározott. A Foo Fighters Walking After You című slágerét játszotta, majd Ed Sheeran Thinking Out Loud-jét. A következő dolog, amire emlékszem, hogy a párom letérdelt, elmondta, mennyire imád, és megkérte a kezem. Természetesen igent mondtam, és mindenki tapsolt körülöttünk.”

“A lakásunkat dekoráltuk, és mikor a fagyöngy alatt álltam, odajött és megcsókolt. Letérdelt, és feltette a nagy kérdést. Sírva fakadtam, és a nyakába borultam, ő pedig nevetni kezdett: “akkor ez igent jelent?” Naná!”

Íme egy fotógaléria karácsonyi lánykérési pillanatokról.

TOVÁBBI CIKKEK

hu_HU