5 ÉRDEKESSÉG A JEGYGYŰRŰRŐL, AMELYRŐL CSAK KEVESEN TUDUNK

1. Eredete A jegygyűrű, mint a szerelmi zálog jelképe egészen az ókorig vezethető vissza. A legenda szerint a legelső, karikát formázó gyűrűt Egyiptomban egy fáraó adta kedvesének, s innen terjedt el Rómába ez a szokás. Kezdetben kenderből, később már tartósabb anyagokból, elefántcsontból, majd bronzból vagy vasból készítették őket, ezzel jelképezve a házasság időtállóságát. 2. Szimbólumok […]

1. Eredete

A jegygyűrű, mint a szerelmi zálog jelképe egészen az ókorig vezethető vissza. A legenda szerint a legelső, karikát formázó gyűrűt Egyiptomban egy fáraó adta kedvesének, s innen terjedt el Rómába ez a szokás. Kezdetben kenderből, később már tartósabb anyagokból, elefántcsontból, majd bronzból vagy vasból készítették őket, ezzel jelképezve a házasság időtállóságát.

2. Szimbólumok

A gyűrű egy megszakítás nélküli kör, amelynek nincs eleje és vége. Az örökkévalóságot, a soha el nem múló szerelmet szimbolizálja. Eleinte csak a hölgyek viselték, a 13. századtól vált elterjedtté, hogy mindkét házastárs hordja.

3. Eljegyzési gyűrű vagy jegygyűrű?

Az elnevezés miatt ez a kérdés olykor félreértésre ad okot. A jegygyűrű valójában a házassági gyűrűt jelenti, ezt az esküvő napján húzzák egymás ujjára a párok. Ezt hívjuk napjainkban karikagyűrűnek. Az eljegyzési gyűrű eredete angolszász tradícióból származik, ezzel történik a lánykérés.

4. Viselése: Melyik ujjon hordjuk?

Eredetileg a menyasszony bal kezének gyűrűs ujjára került, amely az ókori görög kultúrából származik, s azóta is fennmaradt hagyomány. Úgy vélték, hogy a bal kéz negyedik ujjából egy közvetlen ér vezet egészen a szívig, ezért ez az ujj kiváltképp alkalmas a szerelmet jelképező gyűrű viselésére.

5. Eljegyzési gyűrű napjainkban

Napjainkban a lánykérés általában az egyköves, úgynevezett solitaire gyűrűvel történik, melyet csupán alig egy évszázada ismerünk. A gyémántokra vonatkozóan a De Beers cég új szintre emelte a solitaire gyűrű jelentését védjegyévé vált szlogenjével: „A Diamond is Forever”.

Amennyiben szeretné meglepni párját, lánykérés előtt nézzen körül eljegyzési gyűrű kínálatunkban! Szakavatott kollégáink örömmel segítenek a választásában a Monis Prémium Brans Store-ban.

Nem egyszerű a döntés

Látogasson el személyesen hozzánk, engedje hogy szakértőink segítsenek a választásban!
időpontfoglalás

További bejegyzések

Webshop
Időpontfoglalás
Kapcsolat
Brand Store Budapest
+3670 427 0053
1051 Budapest, Október 6 utca 6.
Hétfő–Szombat: 11:00–20:00 / Vasárnap: zárva
A Moni’s Jewelry – Balatonfüred
+36 70 674 6664
8230 Balatonfüred, Szent István tér 3.
Hétfő–Péntek 09:00–17:00 
Szombat - Vasárnap: zárva
Moni’s Diamond Boutique
+3670 775 8285
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3/B
(A Tagore sétány szomszédságában)
Csütörtök – Hétfő: 10:00–18:00
Kedd – Szerda: zárva
Webshop
Időpontfoglalás
Kapcsolat
Brand Store Budapest
1051 Budapest, Október 6 utca 6.
Hétfő–Szombat: 11:00–20:00
Vasárnap: zárva
A Moni’s Jewelry – Balatonfüred
8230 Balatonfüred, Szent István tér 3.
Hétfő – Péntek: 09:00–17:00
Szombat – Vasárnap: zárva
Moni’s Diamond Boutique
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3/B
(A Tagore sétány szomszédságában)
Csütörtök – Hétfő: 10:00–18:00
Kedd – Szerda: zárva
Szombatonként exkluzív fogadtatással várjuk Önt és szíve választottját Moni’s karikagyűrű moments eseményünkre, aminek keretei között meghozhatják az első közös döntést és megtervezhetik álmaik gyűrűpárját.

Ujj méretező

Adja meg adatait és néhány napon belül kézhez veheti

Hogyan válasszon tökéletes jegygyűrűt?

Összeszedtük az 5 legfontosabb szempontot!

starenvelopebookcalendar-fulldiamondmagnifiercrosschevron-downarrow-down